Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Wie zijn wij?

Sportkennismakingscursussen voor volwassenen

Het Team Sport van de gemeente Leiden (onderdeel van de afdeling Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling) organiseert in samenwerking met een groot aantal verenigingen en sportaanbieders uit Leiden of de directe regio kennismakingscursussen. Deze cursussen kenmerken zich door veelal eenvoudige oefeningen, aanwijzingen en technische verbeteringen waardoor u een bepaalde tak van sport beter leert kennen. De sporters die al ervaring hebben binnen een tak van sport en hier alsnog voor kiezen, komen naar verwachting niet aan hun trekken.

Met het aanbod van de kennismakingscursussen wordt de drempel om te gaan sporten/ bewegen verlaagd. Alle aanbieders van de cursussen bieden na de kennismaking de mogelijkheid om de sport te blijven beoefenen. Dit kan door lid te worden, maar ook door een vervolgcursus af te spreken of een rittenkaart te kopen. Zo is de drempel die er mocht zijn voor een groot gedeelte weggenomen. 

U hoeft geen duur materiaal aan te schaffen voor de cursussen; het gebruik van het materiaal is namelijk opgenomen in het cursusgeld.

De cursussen zijn in eerst instantie bedoeld voor inwoners van Leiden. Bij voldoende plaatsen in een cursus komen inwoners van buurgemeenten in aanmerking voor een cursusplek. Inschrijvingen worden verwerkt
op volgorde van binnenkomst.