Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Tacoyo

TACOYO is een dynamische conditie- en ontspanningstraining op muziek in een groep in een gymzaal (tegenwoordig ook Live-online en On-Demand). Het unieke aan Tacoyo vind ik het effect van de fysiek lichamelijk inspanning op de mentale ontspanning. Daarvoor wisselen we spierversterkende oefeningen af met momenten van ontspanning. In een ontspannen sfeer en op je eigen niveau.

In Leiden bestaat Tacoyo al 45 jaar en heeft Viktor Verwoerd (trainer) in 2012 een extra locatie geopend met maar liefst 4 trainingen op de maandagavond.

Binnen de Tacoyo training heeft Viktor als enige trainer elementen van cognitief fitness verwerkt, fysieke oefeningen om de werking en functie van de hersenen te stimuleren. Dit resulteert in o.a. een hogere verwerkingssnelheid, beter leervermogen en concentratie, werkt goed tegen vergeetachtigheid/vormen van dementie en geeft nog meer ontspanning. Kortom, een soort hersengymnastiek om de werking van de hersen te stimuleren en zo lang mogelijk zo goed mogelijk te houden.

Sinds Corona is zijn de mogelijkheden om bij TACOYO te trainen uitgebreid. Zoals voorheen trainen we op maandagavond nog altijd live in de sportzaal van het Davincicollege bij station Lammenschans. Daarnaast is het ook mogelijk om diezelfde lessen live-online te volgen via ZOOM. Daarbij kun je ook live-online aansluiten op de avonden waarop ik in andere regio's train volgens onderstaand weekschema én zijn de opnames onbeperkt On-Demand terug te zien op een online kanaal. Nu hoef je nooit meer te stoppen met trainen!

Weekrooster live-online trainingen TACOYO

Maandag 17.00, 18.15, 19.30 en 20.45 uur (Zaal = regio Leiden, dus ook in de zaal te volgen)

Dinsdag 18.15, 19.30 en 20.45 uur (Zaal = regio Rotterdam)

Woensdag 09.00, 17.45, 19.00 en 20.15 uur (Zaal = regio Lisse)

Donderdag 19.45 uur (Zaal = regio Rotterdam)

Bij TACOYO gaat het vooral om bewustwording van processen in je lijf (stress-reacties) en in je hoofd en hoe je daar mee omgaat middels o.a. je ademhaling. Alles wat we doen wordt begeleid door muziek van up-tempo popmuziek van alle dag (Beatles, Cool and the Gang etc.) tot prachtige klassieke muziek (Mahler, Tsjaikovski of Einaudi). Alles om even je gedachten te “verzetten” zodat je de nodige rust kunt ervaren. TACOYO leert je bewust omgaan met spanning, en laat je inzien hoe je op stress reageert. Tegelijkertijd krijg je methoden aangeleerd om die stress te reduceren. Je leert de momenten waarop je stress opbouwt te herkennen, zodat je daar bewust invloed op kunt uitoefenen. Tijdens een les TACOYO bouw je eerst (spier) spanning op met verschillende spierversterkende oefeningen om die spanning vervolgens d.m.v. o.a. je ademhaling weer los te laten. Uiteindelijk is dit goed voor je fysieke- en mentale weerbaarheid en werk preventief tegen ziekte en uitval. Een van de kenmerken van TACOYO is dat alle lessen en alle oefeningen door iedereen op eigen niveau worden gedaan. TACOYO is niet prestatiegericht, maar je wordt wel uitgenodigd je eigen grenzen te verleggen. 

Nieuwschierig geworden? Dan nodig ik je van harte uit voor het volgen van een paar proeflessen.

Tot dan!

 

Viktor Verwoerd

Aanbod Sportkennismaking Leiden van Tacoyo

Let op: Deze aanbieder biedt op dit moment geen kennismakingsactiviteiten aan.