Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Darten, wat voor jou?

Darts of darten is een spel dat gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is de sport ook in Nederland populairder geworden. Het bekendste darttoernooi is het World Professional Darts Championship.

Er zijn verschillende manieren om te darten, maar de bekendste gaat als volgt: elke speler krijgt 501 punten (dit kan in andere varianten ook 301, 701 of zelfs 1001 zijn) die hij/zij moet wegspelen door om de beurt drie pijltjes te gooien. De speler moet precies op 0 uitkomen, de laatste beurt wordt niet meegerekend als het puntenaantal daarmee onder de 0 zou komen. De laatste pijl "moet" wel altijd een dubbel zijn (dus de buitenste ring of de Bull's eye). Diegene die als eerste op 0 uitkomt wint de game of leg. Meestal wint diegene die als eerste drie legs wint, de set. Naast goed kunnen gooien, moet een darter ook goed kunnen rekenen.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


DartsEvents

Jan Evertsenlaan 295, Voorschoten

De Snookerij

Utrechtse Veer 31, Leiden

Stichting Regio Darts

Jan Evertsenlaan 295, Voorschoten