Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Snowboarden, wat voor jou?

Snowboarden is een sport die de laatste jaren een enorme groei heeft gekend in haar populariteit. Was het tien jaar geleden nog uitzondering om als snowboarder de wintersport door te brengen tussen al die skiërs, tegenwoordig zie je jong en oud met een snowboard de berg afkomen. Snowboarden kent een aantal succesfactoren. Het wordt in het algemeen gezien als een wat uitdagendere en stoerdere sport dan skiën.

Bij het snowboarden kan men verschillende soorten onderscheiden. Zo heb je freeride, freestyle, en alpineboarden. Freeride snowboarden is snowboarden naast of op de pistes. Je gaat gewoon van de berg af, op je eigen snelheid. Als je off-piste gaat, kom je in de losse poedersneeuw terecht. Off-piste kan gevaarlijk zijn door onder andere een sterk verhoogd lawinegevaar, maar voor sommigen is off-piste het mooiste van het snowboarden. Freestyle snowboarden is stunts, tricks en sprongen uithalen. Dit gebeurt meestal op rails, boxen, half-pipes in een snowpark, maar dit is niet vereist. Freestylen kan je ook doen zonder al die toestellen. Bij het alpineboarden gaat het om snelheid en bochtenwerk. Tijdens wedstrijden (vergelijkbaar met de slalomraces bij het skiën) worden snelheden van rond de 100 km per uur gehaald.

Meer informatie over snowboarden kunt u vinden op http://snowboard.nl/

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


SnowWorld Zoetermeer 18+

Buytenparklaan, 30, Zoetermeer