Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Wielrennen, wat voor jou?

De wielersport is een verzamelnaam voor alle sporten waarbij gebruik wordt gemaakt van een fiets. Voor de fietssporten waarbij het op snelheid aankomt – en dat zijn de meeste – wordt ook de term wielrennen gebruikt. Wielrennen houdt veel meer in dan alleen maar domweg hard fietsen. Tactiek en teamwork spelen ook een grote rol. Bij een wielerverniging leert u veilig fietsen in een groep. Tijdens de trainingen laten we de volgende onderdelen aan bod komen: in een groep fietsen, slalommen, starten; zo snel mogelijk wegwezen, sprinten en nog veel meer.

Andere vormen van wielersport zijn:
Veldrijden: de wielrenners rijden over alle soorten ondergrond: klei, gras, asfalt en zelfs modder. Ook zijn er hindernissen, zoals trapjes en houten balken. Toch rijden de deelnemers op een racefiets met dunne bandjes. Sommige stukken kunnen ze niet fietsen. Dan moeten ze hun fiets optillen en rennen. De wedstrijden zijn vooral in de winter.
Baanwielrennen: er worden rondjes gereden op een speciale baan van hout of beton. In de bochten loopt de vloer naar buiten toe omhoog. Het gaat supersnel en het ziet er erg spectaculair uit. En de racefietsen die hier gebruikt worden, hebben geen remmen!

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Bike Control

Burg. Slicherstraat 6, Zoeterwoude

Sportaanbieders

Bike Control

Links

KNWU wielrennen sectie
Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Spreekbeurtpakket

Klik hier voor een spreekbeurtpakket.