Welkom op de site van Sportkennismaking Leiden

Windsurfen, wat voor jou?

Windsurfen of plankzeilen is een watersport die wordt beoefend met behulp van een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. Daarnaast wordt een giek gebruikt om het zeil te bedienen, en zit er een vin onder de surfplank. In tegenstelling tot golfsurfen zijn om te kunnen windsurfen geen grote golven nodig.

Veel mensen denken dat windsurfen vooral kracht vergt. Dit is niet zo: balans en techniek zijn vele malen belangrijker. Met één les en een beetje oefening heb je de technieken zo geleerd.

Windsurfen is uitstekend voor je lichaam. Het is niet erg zwaar, maar wel een uitstekende training voor je rug, schouders en armen. Daarnaast is het ook goed voor je buikspieren en benen. Eigenlijk voor je hele lichaam dus. Windsurfen is ook zeer goed voor je uithoudingsvermogen. Bij het windsurfen is balans ook zeer belangrijk. Tijdens het windsurfen leer je dan ook goed evenwicht te houden.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


Funsport van Vliet Zoetermeer

Het Lange Land 5, Zoetermeer

Watersport Academy De Kaag 18+

Wilhelminalaan 12-16, Kaag